Barne mat aktiviteter

Barne mat aktiviteter


Lag et fundament for å spise sunt ved å inkludere mat aktiviteter i ditt barns daglige rutine. Ifølge American Academy of Pediatrics, god ernæring og matvarer du koker slag barns helse. Som et resultat av dårlige matvaner og manglende fysisk aktivitet, er nesten én av tre barn i Amerika overvektige eller fete. Fedme er forebygges og mat aktiviteter kan lære barn hvordan du velger sunn mat.

fedme

Fedme er et resultat av forbruker mer kalorier enn det som er brukt. Barndommen fedme har tredoblet de siste tretti årene, og overvektige barn er i faresonen for en rekke helseproblemer som høyt blodtrykk, høyt kolesterol og type 2 diabetes, som kan vedvare inn i voksen alder. I tillegg kan de lider av bein og felles problemer, dårlig selvfølelse og stigmatisering. Mat aktiviteter som lærer barna sunne ernæringsmessige vaner kan redusere risikoen for å utvikle sykdommer forbundet med fedme.

Ernæring

Som barn flytter fra barndom til pubertet, er riktig ernæring viktig for sunn vekst. Foreldre bør gjøre en innsats for å sikre at barn spiser en godt balansert diett som består av en rekke matvarer fra de fem store matvaregrupper. For eksempel bør barn ha tre til fem porsjoner grønnsaker, to til fire porsjoner frukt, seks til 11 porsjoner med brød, frokostblanding eller pasta, to til tre porsjoner protein og to til tre porsjoner med meieriprodukter. Det interaktive Food Pyramid er en aktivitet som kan hjelpe barn å lære om de grunnleggende mat grupper og finne ut hvilke matvarer de liker fra hver gruppe.

aktiviteter

Barne mat aktiviteter


Barnas mat aktiviteter kan lære dem om viktigheten av ernæring og hvordan å forberede sunne måltider. For eksempel, en måte å lære barnet om sunn mat valg er å lage mat med dem. Matlaging med barna ikke bare hjelper dem til å identifisere næringsrik mat, men det gir også en mulighet for dem til å eksperimentere med mat de er motvillige til å spise. Når matlaging for familien, la barn for å planlegge, tilberede og servere måltider. Tar barna til butikken er også en aktivitet som gir en mulighet til å forklare smarte matvalg og du kan lære ungdommer å lese mat etiketter. For å bli kjent barn med et utvalg av grønnsaker, la dem hjelpe i ditt hjem hage eller et fellesskap hage.

Tips

Husk at du er et forbilde i å hjelpe barnet å lære sunne matvaner. Når innkjøp av mat, lage en liste over elementer som du trenger og handle langs den ytre omkretsen av butikken der de sunneste matvarene er plassert. Foods høyere i kalorier er plassert nedover midtgangen og bør brukes med måtehold. Sunn mat er viktig for hele familien og spise sammen er en annen aktivitet som øker sannsynligheten for at barna vil spise næringsrik mat.

Related Posts