Barneaktiviteter for Jesus som vasker disiplenes føtter

Barneaktiviteter for Jesus som vasker disiplenes føtter


På skjærtorsdag under supper, Jesus sto opp fra bordet og utvekslet hans klær for som en tjener og vasket disiplenes føtter. Lærdommen for disiplene, i henhold til Jesus (Joh 13: 12-16), inkludert den fysiske demonstrasjonen at de skulle være tjenere for hverandre akkurat som han var deres tjener. Barnas aktiviteter for denne leksjonen forsterke hvordan de kan tilby kjærlig tjeneste for andre.

vaske~~POS=TRUNC Feet

Les Johannes 13: 3-17. Velg tre elever i klassen og gi dem en myk klut som de kan bruke til å tørke føttene eller sko av klassekamerater. Barn kan ta av seg skoene eller la dem på, da de er komfortable. Gruppe barna slik at hver fot vaskemaskin har omtrent samme antall barn. Når foten vaskemaskin tørker frem et barn, hender han duken til barnet, og at barnet tørker føttene til neste barn i kø. Det siste barnet tørker føttene til den første foten vaskemaskin, så hvert barn har en opplevelse av å bli servert og serverer en annen. Aktiviteten passer for alderen 4 til 12.

Servant drakten

Hvert barn får en billig håndkle og to 18-tommers tråder av bånd. Før klassen, plassere et hull en tomme av toppen og sidekant av håndkle lengste side. Tråd ett bånd gjennom hvert hull for bånd. På papir eller plast-dekket bordplater, la barna dekorere stoff med innsatt frimerker, tekstiltusj eller tempera maling. Mens forklær tørke, forteller foten-vask historie. Be barna å liste måter de kan tjene andre i sine nye forklær. Aktiviteten passer for alderen 4 til 12.

Badesalt

Fortell foten-vask historien til studentene. Tjenere i Jesu tid vasket gjestenes føtter fordi folk gikk på støvete veier. Snakk om hvordan det føles å være ren. Dette håndverket minner dem om Jesus vasket disiplenes føtter. I en stor metall bolle, bland 4 kopper Epsom salter, 2 kopper grovt havsalt, 1 kopp natron, 1 kopp knuste lavendel blomster eller 10 dråper lavendel essensielle olje. Bland godt. Tillat studentene å skje blandingen i glass med barnemat og cap sikkert. Dekorer med klistremerker og bånd. Aktiviteten passer for alderen 5 til 12 år.

service kuponger

Forbered kvartal ark kuponger som sier: «Jeg lover å tjene deg med min kjærlighet og min medfølelse. På en dag med våre ønsker, vil jeg utføre (linjer for å beskrive de lovte tjeneste)." Les og diskuter fot-vask historie i John 13. Drøft hvordan hver elev kunne gjengi en tjeneste, som å ta ut søpla, plukke opp søppel på plenen eller brette tøy. Etter hver student fastsetter spesifikke tjenestegjerninger hun ville gjøre, gi henne et ark med kuponger for å bruke med familie og venner. Aktiviteten passer for alderen 6 til 12.

Related Posts