Bone blåmerke behandling



Bone blåmerker oppstå under traumatisk effekt mot bein, enten forårsaket av et fall eller banging kneet eller albuen mot en hard eller skarp gjenstand. Virkningen bevirker kompresjon og det ytre lag av benet kan bryte ned. Dette fører til lekkasje av væske eller blod som vises på huden som et blåmerke. Ice, hvile, og smertelindring er de vanligste, og mest effektive behandlinger.

Is

Bruk is direkte til forslått området for å bremse, og til slutt reversere, misfarging og smerte fra blåmerker. En pakke frosne grønnsaker kan fungere bedre enn is som fryste pakker holde sin form bedre. Etter 24 timer, kan du prøve alternerer med en varmepute. Hevelse, om noen, skal forsvinne hurtigere enn muskel blåmerker, som er merket med mer svelling fordi det er mer blod lekkasje og dermed mer poser under huden. Smerte kan avta i løpet av dager eller uker, avhengig av alvorlighetsgraden av bein blåmerke, og svak misfarging kan somle i månedsvis.

Hvile

Hvile er viktig i bein blåmerke behandling for å redde forslått området fra ytterligere betennelse og skade. Med det berørte vevet i et bein blåmerke mer sårbar enn vanlig, kan fysisk aktivitet som involverer de omkringliggende musklene føre til brudd og selv brudd i beinet. Prøve hviler området for en uke eller mer, avhengig av alvorlighetsgraden av skaden. Rådfør deg med en lege for å finne ut om din bein blåmerke er faktisk et brudd eller pause, som begge vil kreve vesentlig mer hvile enn et blåmerke.

Smertelindring

Når ansette over-the-counter smertestillende medisiner, helle mer mot paracetamol og bort fra ibuprofen eller acetylsalisylsyre. Ibuprofen og acetylsalisylsyre har en tendens til å tynne blodet, og blodfortynnende er dårlig for blåmerker fordi de gjør blodårene mer sårbar, noe som fører til blåmerker eller forsterker eksisterende blåmerker. Rådfør deg med en lege før du eksperimenterer med kraftigere smertelindring enn butikk-kjøpte variasjon.

Related Posts