Fordelene og ulempene ved sortering algoritmer

Fordelene og ulempene ved sortering algoritmer


Sortering et sett av elementer i en liste er en oppgave som ofte oppstår i programmering. Ofte kan et menneske utføre denne oppgaven intuitivt. Imidlertid har et dataprogram for å følge en sekvens av nøyaktige instruksjoner for å oppnå dette. Denne sekvens av instruksjoner blir kalt en algoritme. En sorteringsalgoritme er en metode som kan brukes til å plassere en liste med sorterte gjenstander inn i en ordnet sekvens. Sekvensen av rekkefølgen bestemmes av en nøkkel. Ulike sortering algoritmer finnes, og de ​​skiller seg i form av deres effektivitet og ytelse. Noen viktige og kjente sorteringsalgoritme er boblesortering, valg sortere, innsetting sortere og rask slag.

Bubble Sorter

Boblen sorteringsalgoritmen fungerer ved gjentatte ganger å bytte tilstøtende elementer som ikke er i orden før hele listen over elementer er i rekkefølge. På denne måten kan elementene sees som bobler opp listen i henhold til sine sentrale verdier. Den primære fordelen av boblesortering er at det er populært og lett å implementere. Videre i boblesortering, blir elementer byttet på plass uten bruk av ekstra midlertidig lagring, slik at plassbehovet er på et minimum. Den største ulempen med boblesortering er det faktum at det ikke håndtere godt med en liste som inneholder et stort antall elementer. Dette er fordi boblesortering krever n-squared behandlingstrinn for hver n antall elementer som skal sorteres. Som sådan, er det boblesortering mest egnet for akademisk undervisning, men ikke for det virkelige liv.

valg Sorter

Utvalget slags fungerer ved gjentatte ganger å gå gjennom listen over elementer, hver gang du velger et element i henhold til sin bestilling og plassere den i riktig posisjon i sekvensen. Den største fordelen med utvalget typen er at det fungerer godt på en liten liste. Videre, fordi det er en erstatningssorteringsalgoritme, er ingen ekstra midlertidig lagring nødvendig utover det som er nødvendig for å holde den opprinnelige listen. Den primære ulempen med utvalget slags er det dårlig effektivitet når du arbeider med en enorm liste over elementer. Ligner på boblesortering, krever valg sort n-squared rekke tiltak for sortering n elementer. I tillegg er ytelsen lett påvirket av den opprinnelige bestilling av stedene før sorteringsprosessen. På grunn av dette, liksom er utvalget bare egnet for en liste over noen elementer som er i tilfeldig rekkefølge.

innsetting Sorter

Innsetting sorterer gjentatte ganger går igjennom listen over elementer, hver gang du setter elementet i usortert sekvens i riktig posisjon. Den største fordelen med innsetting sort er dens enkelhet. Det viser også en god prestasjon når du arbeider med en liten liste. Innsetting typen er en in-place sortering algoritmen slik at plassbehovet er minimal. Ulempen med innsetting typen er at det ikke fungerer, så vel som andre, bedre sortering algoritmer. Med N-kvadrat trinn som kreves for hver n element som skal sorteres, innsetting liksom ikke håndtere godt med en enorm liste. Derfor, liksom er innsetting spesielt nyttig når sortering en liste over noen få elementer.

Hurtig Sorter

Den raske sort fungerer på splitt-og-hersk-prinsippet. Først skillevegger den en liste over elementer inn i to underlister basert på en pivot element. Alle elementer i den første underliste er anordnet til å være mindre enn dreie, mens alle elementer i den andre underliste er innrettet for å være større enn svinge. Det samme partisjonering og arrangering prosessen er utført gjentatte ganger på de resulterende underlister til hele listen over elementer er sortert. Den raske slag er ansett som den beste sortering algoritmen. Dette er på grunn av sin betydelig fordel i form av effektivitet, fordi det er i stand til å håndtere godt med en enorm liste over elementer. Fordi det sorterer på plass, ingen ekstra lagringsplass kreves også. Liten ulempen av rask sort er at worst-case ytelse er lik gjennomsnittet forestillinger av boblen, innsetting eller valg slag. Vanligvis produserer rask sortering den mest effektive og brukte metoden for å sortere en liste over alle element størrelse.

Related Posts