Fordommer og diskriminering på arbeidsplassen

Fordommer og diskriminering på arbeidsplassen


Selv om diskriminering og fordommer på arbeidsplassen har blitt mindre hyppig i løpet av årene, har de fortsatt forekommer mer enn de burde. Diskriminering og fordommer på arbeidsplassen er ulovlig og straffbart. De som har blitt diskriminert bør ta affære ved å sende inn en klage eller rapportere diskriminering til myndighetene.

Historie

Før 1964 arbeidsgivere var i stand til å komme unna med å diskriminere ansatte eller potensielle ansatte. Det var ingen lover om fordommer og diskriminering på arbeidsplassen. I 1964 vedtok føderal lov 1964 Civil Rights Act og andre anti-diskrimineringslover. Disse lovene beskyttet ansatte fra diskriminering på grunnlag av rase, religion, kjønn og nasjonal opprinnelse. I 1967 ageism ble lagt til listen over diskriminerende handlinger anses ulovlig. Det var ikke før 1990 at Kongressen forbudt diskriminering basert på nedsatt funksjonsevne.

Definisjon

Diskriminering og fordommer på arbeidsplassen oppstår når en arbeidsgiver gjør noe eller ikke gjøre noe for en ansatt basert på skadelig tro. Skadelig handlinger kan omfatte: ikke å ansette eller skyte noen, begrenser fordeler og frynsegoder, unødvendig testing, begrenset pensjonsordninger, ikke tillater funksjonshemming permisjon, permittering, overføre ansatte, ikke fremme ansatte, trakassering, utskjelling, fysisk mishandling, en lavere lønn skala , ikke gi en høyning når fortjente, og seksuell trakassering.

typer

Diskriminering kan skje på grunnlag av rase, alder, seksuell orientering, funksjonshemning, nasjonal opprinnelse, religion, militærtjeneste, genetikk, kjønn, kjønn eller kroppsvekt. Åpen og skjult rasisme mot ansatte i en identifiserbar rase skje til tross for føderale lover. Kvinner er ofte betalt mindre enn menn i de samme posisjonene. Gravide kvinner er ofte ikke ansatt, forfremmet, eller gitt fordeler. Eldre arbeidstakere ofte mister jobbene sine utelukkende på grunn av alder. Religiøse ansatte er ofte ikke gitt innkvartering av deres overholdelse behov. Dette er bare noen få eksempler på diskriminering og fordommer på arbeidsplassen.

lover

Det er mot føderal lov til å diskriminere ansatte på grunn av rase, kjønn, religion, nasjonalitet, alder og uførhet. Det er ingen føderal lov om diskriminering på grunn av seksuell orientering eller kroppsvekt. Det er skjønt, noen stater hvor det er ulovlig å diskriminere ansatte på grunn av seksuell orientering, kroppsvekt, militære utslipp, og røyking. Gjengjeldelse, eller ta hevn mot noen som har rapportert en diskriminerende handling, er også ulovlig i henhold til føderal lov.

Hva å gjøre

Hvis du opplever skadelig handlinger eller diskriminering på arbeidsplassen på grunn av noen av grunner nevnt, så bør du ta rettslige tiltak mot arbeidsgiver eller arbeidstaker som er perpetrating diskriminering. Du kan ta affære ved å rapportere gjerningsmannen til selskapet eller sende en klage til en føderal eller statlig organ. Du kan også ta gjerningsmannen til retten. Du bør snakke med en advokat om aktuelle løpet av handlingen for den spesifikke scenario. Sørg for at du skriver ned alt som skjedde og inkluderer datoene for når hendelsene skjedde. Hvis du har noen vitner, be dem om å skrive ned hva de så. Beholde kopier av alle dokumenter i rapporteringsprosessen.

Related Posts