Gjør-det-selv hudpleie: fra kjøkkenbenken til vasken på badet

En titt på oljerensemetode

Gjør-det-selv hudpleie: fra kjøkkenbenken til vasken på badet

[Olivenolje] legger fuktighet og har en liten bit av antibakterielle egenskaper. Det er en stor hypoallergenic hud fuktighetskrem.

- Cynthia Bailey, en hudlege

he health and beauty aisles of the pharmacy are filled with colourful bottles of skin care products whose labels boast of how well they work. T han helse og skjønnhet aisles av apotek er fylt med fargerike flasker hudpleieprodukter som etiketter skryte av hvor godt de fungerer. Men mange kvinner utenom merkevarer i favør av å gjøre sine egne ansikts renset fra vanlige husholdningsprodukter, ofte med gode resultater. En slik hjemmelaget rensing diett er oljerensemetoden, ofte referert til som OCM, som fungerer på en måte som kan virke overraskende. Det fjerner fett fra huden ved å bruke andre oljer, hovedsakelig olivenolje.

Rensing med olje

Etter år med å bruke kommersielle hudpleieprodukter, Ally Bishop, 33, i det sentrale Pennsylvania, fant henne huden tørr og skadet. Lite visste hun om at løsningen var noe hun hadde brukt på kjøkkenet hele tiden.

Biskop funnet andre diskuterer oljerensemetoder på flere nettfora, og i mai 2010 ga hun en oppskrift som fungerte. I 2011 ble hun ser strålende resultater.

"Huden min er veldig myk. Det er kjempeflott, "sa biskop. "Jeg ser en betydelig forskjell, og min makeup holder seg på plass hele dagen."

OCM innebærer rensing ansiktet med en blanding av extra virgin olivenolje og lakserolje, en naturlig avføringsmiddel. Du påfør blandingen - vanligvis 75 prosent olivenolje og 25 prosent lakserolje - og forsiktig massere det inn i ansiktet ditt. Deretter trykker du på en varm vaskeklut til ansiktet ditt før håndkle når romtemperatur til damp ut porene.

"Det er slik en merkelig ting å fortelle folk," sa biskopen med å fjerne olje med olje. "Men huden min er perfekt."

Gjør det hjemme

Den gjennomsnittlige personen vil bruke en blanding av 75 prosent extra virgin olivenolje og 25 prosent lakserolje. Kombiner dem i en liten plastflaske. Du kan enten bruke en plastflaske eller kjøpe en reise-størrelse klemme flaske. Rist og klem en kvart størrelse mengde i din hånd. Glatt på ansiktet og gni forsiktig inn i huden i ca 1 minutt.

Ta en varm, våt vaskeklut og trykk den mot ansiktet inntil kluten blir romtemperatur. Skyll av vaskeklut og tørk av olje av ansiktet ditt. Du trenger bare gjøre dette én gang per dag, helst om natten.

Hvis huden din er på den tørre siden, kan det være lurt å bruke en høyere andel av olivenolje i begynnelsen. Det finnes alternativer til olivenolje også, slik som jojobaolje og grapeseed olje. Ally biskop fukter med en blanding av kokosolje og tea tree eller lavendelolje.

Hva sier ekspertene

Det kan ikke være så usannsynlig en idé, i henhold til blogginnlegg på Simple Mamma, hvor biskop fant henne oppskrift. Men hva hudpleie fagfolk og andre eksperter sier du?

"Olje kjertler gjør det de gjør; du kan ikke ringe dem opp og ned per se, "sa Cynthia Bailey, en hudlege. Med andre ord, vi må forholde seg til huden som vi var genetisk utdelt. Men ikke alle bryr seg om deres hud riktig.

"Mange overcleanse huden deres - med gode intensjoner," Bailey, som siterer skummende rensemidler som en felles skyldige av tørr hud. Disse rengjøringsmidler kan føre til utslett som ofte feilaktig som tørr hud.

Mens Bailey ikke har anbefalt denne eksakte extra virgin olivenolje rensing metoden til pasienter ved hennes Northern California praksis eller på hennes hudpleie blogg har hun instruert de med alvorlig tørr eller sensitiv hud for å tilføre fuktighet med oljen etter bruk av vann. Hun viser til at olje hud-rensing behandling som beskrevet på Simple Mamma har flere fordeler.

"Du er definitivt unngå irriterende rensemidler, og det er så mange av dem. [Olivenolje] legger fuktighet og har en liten bit av antibakterielle egenskaper, "sa hun. "Det er en stor hypoallergenic hud fuktighetskrem."

Hun advarte de utsatt for alvorlig akne, fordi noen oljer kan forårsake kviser og hudormer.

Vitenskapen bak oljerensemetode

Bailey støttet OCM talsmenn 'påstander om at vask med olje ikke føre til fet hud. Det gjorde James MacKay, en assisterende professor i kjemi ved Elizabethtown College i Pennsylvania.

"Såpe brukes til rensing på grunn av sin unike kjemiske egenskaper," sa MacKay. "Den har en polar - eller vann-elskende - head gruppe og en upolar - hydrofob eller olje-elskende - hale.

"Når satt i vann, såpe molekyler ordner seg i små klynger som kalles miceller, som er utgangspunktet sfæriske klumper av molekyler med alle halene peker mot midten av kulen: Hydrofob komponent ønsker å være sammen og bort fra vannet.

"De fleste skitt er av en oljeaktig natur, og således trekker til halen av såpe," MacKay fortsatte. "Siden leder av såpe er polar og forblir i vann, skylle bort med mer vann trekker smuss. Men som du vet, kan såpe tørker ut ansiktet ditt. Dette er fordi det trekker vekk alt som er fet i ansiktet, noe som gir ansiktet sin glans. "

Oljen rensing metoden, MacKay forklart, vil fjerne "dårlig" olje fra ansiktet og erstatte det med "god" olje.

"Dette vil bidra til å fjerne skitt og kroppens naturlige oljer - selv make-up, som ofte er oljebasert - fra huden din," sa han. "Det faktum at det er en olje i seg selv vil ikke tørke ut huden din, fordi du er i utgangspunktet erstatte en olje med en annen.

"Metoden er også snakk om å bruke varmt vann for å åpne porene. Dette gjør også fornuftig, da varmen vil bidra til å utvide porene i huden din, og dermed tillate deg å trekke ut olje som er avleiret dypere i huden din. "

Økonomisk og effektiv

Til tross for sunn hud av dem som religiøst bruke extra virgin olivenolje, har det sine skeptikere. Biskop sier hun har en venn som nekter å gjøre noe annerledes enn hva hennes hudlege anbefaler. Men Bispe strålende kritikker og glødende hud har overtalt andre venner til å prøve.

"Folk som ikke har hudproblemer vil blåse av [OCM] men jeg synes de fleste er åpne for det hvis de ikke har funnet noe som fungerer," sa hun.

I tillegg til sin naturlige helsemessige fordeler, er OCM økonomisk. Du kan omgå skjønnhet midtgangen og i stedet bruke et element sannsynligvis allerede i kjøkkenbenken. Legg ricinusolje, tilgjengelig til enhver stoffet butikken, og bruke en liten plastflaske for å blande det inn, og du har et billig alternativ hudpleie løsning.

"Det er billig, det er enkelt, det tar av sminke og jeg trenger ikke å vaske ansiktet mitt to ganger om dagen," sa biskopen.

Related Posts