Hardkokt egg triks

Hardkokt egg triks


Hardkokte egg kan brukes til devilled egg, eggesalat, på toppen av grønne salater eller som tilbehør til kokte grønnsaker. Men du tjene dine hardkokte egg, få dem til kremet, kan gul, svovelfritt perfeksjon være tøff. Flere triks kan brukes neste gang du koker egg for å sikre en deilig godbit hver gang.

15 minutters Egg

Den 15-minutters hardkokt egg er en prøvd-og-sann favoritt, perfekt for rolig morgen eller når du har litt ekstra tid til å fokusere på dine egg. Plasser unshelled eggene i en pott i et enkelt lag. Fyll kjelen med kaldt vann, som dekker eggene med omtrent en tomme av vann. Plasser potten over høy varme og kok opp. Så snart vannet koker, umiddelbart fjerne potten fra varmen og la stå under lokk i 15 minutter for store egg. For mellomstore og små egg, stille inn timeren for bare 12 minutter, og for ekstra store eller jumbo egg, la potten til å sitte i 18 minutter. Når tiden er ute, tøm eggene og kjøre kaldt vann over dem for å hindre ytterligere matlaging.

12 minutters Egg

Den 12-minutters egg får du nesten samme resultat som den 15-minutters egg, men med litt mindre tid og krefter. Ta en gryte med vann til å koke over høy varme. Du kan dekke potten for å få fortgang i kokeprosessen. Bruk en hullsleiv, sakte senk egget i kokende vann, slippe den forsiktig for å unngå sprekker. La egget til å koke i 12 minutter. Umiddelbart fjerne fra varme, avløp, og skyll med kaldt vann for å hindre ytterligere matlaging.

Lagring

Måten du lagre dine egg, både før og etter koking dem, kan ha en stor innvirkning på deres smak og utseende. Oppbevar egg i kjøleskapet med den spisse tuppen vendt ned i stedet for opp, slik de vanligvis selges. Dette sikrer at eggeplomme er sentrert, hindrer det fra sprengning gjennom den hvite når den er kokt. Etter at du har kokt egg, lagre dem i kjøleskapet i skallene sine for omtrent en uke. Hvis du har fjernet skallet, bør egget spises innen tre dager.

peeling

Peeling hardkokte egg er ofte den vanskeligste delen av hele prosessen. Den ferskere egg, jo vanskeligere de er å skrelle. Før du kjører eggene under kaldt vann, sprekk skallet litt på kanten av potten eller benkeplate. Sprengning skallet gjør at kaldt vann for å løsne den tøffe lag av huden mellom egget og skallet, noe som gjør dem lettere å skrelle. En annen fremgangsmåte er stikke et lite hull med en tommelfinger stift gjennom den avrundede enden av egget før koking. Dette lindrer noe av presset mens det er matlaging, noe som resulterer i en lett-skrellet egg.

Related Posts