History of Vintage Costume smykker

History of Vintage Costume smykker


Mens bijouteri ble båret av gamle egypterne og Grecians, sin popularitet og respektabilitet steg i det 19. århundre. Appetitten for baubles ikke laget med dyrebare edelstener ble så intens at selv crème de la crème designere som Coco Chanel skapte linjer av det som nå er kjent som vintage bijouteri.

Identifikasjon

History of Vintage Costume smykker


I en verden av mote, refererer vintage til et klesplagg eller et tilbehør av høy kvalitet som ble opprettet fra 1920 til 1980. Ifølge Federal Trade Commission, som har strengere retningslinjer, ethvert objekt kategorisert som vintage må være minst 50 år gammel, i motsetning til antikviteter som kreves for å være ikke mindre enn 100 år gammel. Bijouteri er enhver ornamenter laget av plast, syntetiske stein eller uedle metaller som jern, nikkel, bly, sink eller kobber.

Tidsramme

History of Vintage Costume smykker


Arkeologer har avdekket det antikke greske versjonen av bijouteri - tilbehør bestående av skjell og farget glass. I Europa i løpet av det 13. århundre, faux pryd ble populær da sumptuary lover - påbud som sier at bare adelen kunne bære edelstener - ble vedtatt. Glass ble et populært materiale i 1700. Lite endret i bijouteri kultur inntil 1930, da down-and-out økonomi lammet selskaper handla gems. Denne økonomiske funk fortsatte under andre verdenskrig når metaller var rasjonert. I løpet av disse årene avansert teknologi, og det ble lettere å skape rhinestones, zirkonia og andre semi-edle materialer.

Coco Chanel

History of Vintage Costume smykker


Coco Chanel sa en gang: "Costume smykker er ikke laget for å gi kvinner en aura av rikdom, men for å gjøre dem vakre." I tillegg til å imponere betydningen av den "lille sorte" på dagens kvinner, Chanel var også medvirkende i popular vintage bijouteri. Da hun ble forelsket i hertugen av Westminster, hennes forhold hvelvede henne inn i rampelyset. Med dette, fryktet hun overfor sine ivrige tilhengere iført ekte perler, lest en ønsket en suvenir. Så hun begynte å bruke forfalskninger. I 1932 DeBeers, vendt lagging diamant salg på grunn av depresjon, inngått samarbeid med Chanel for å lage rimelige smykker. Chanel fokusert på å skape en tematisk linje med buer, fjær og stjerner satt i asymmetriske design. To dager etter at DeBeers / Chanel merkevare debuterte, DeBeers lager eksplodert 20 poeng på London-børsen.

selskaper

History of Vintage Costume smykker


Coco Chanel var ikke den eneste designeren eller ikoniske selskapet å designe det som nå regnes vintage bijouteri. I 1968, Melvyn Bernie etablert 1928 Jewelry Company i California, lage smykker som replikeres antikke design. Innviet i 1886, har Avon Products blitt synonymt med kosmetikk. En lite kjent faktum er imidlertid at å starte i 1971 dør-til-dør detaljhandel tjenesten utvidet til halskjeder, brosjer, armbånd og ringer, og skaper en ny måte å markeds bijouteri å bo-at-home foreldre og middelklassen på stor. I tillegg har kjendiser som Elizabeth Taylor og Joan Collins også hoppet på vintage bijouteri lasset.

Advarsel

History of Vintage Costume smykker


Fagfolk som Diane Geisel, en ekspert på smykkekolleksjon og en regelmessig bidragsyter til bellaonline, reke begrepet "drakt smykker" betyr ikke at man ikke bør være så forsiktige når de kjøper ekte edelstener. Nybegynnere spesielt bør kjøpe kun fra anerkjente forhandlere og unngå å investere i stykker besatt med farget glass som er for lyse. Signaturer er også viktige. For eksempel, når du kjøper et stykke designet av Elsa Schiaparelli - en av Coco Chanel sin argeste rivaler - sjekk stave gravert på objektet. Billige fakes ofte feilstaver hennes etternavn.

Related Posts