Hva betyr en høy TSH betyr?

Hva betyr en høy TSH betyr?


Hypofysen produserer et hormon som heter thyrotropin eller thyroid-stimulerende hormon (TSH). TSH stimulerer skjoldbruskkjertelen til å produsere hormoner av sine egne. TSH i blodet viser om skjoldbruskkjertelen fungerer som den skal. Høye TSH nivåene er vanligvis et tegn på en underactive skjoldbruskkjertelen.

indikatorer

En blodprøve resultat med TSH nivåer over 2,0 mIE / L kan være en indikator på tidlig hypotyreose. Tilstanden bør overvåkes av en lege, og ytterligere blodprøver kan være nødvendig.

Betydning

Høye TSH nivåer indikerer en mangel på kommunikasjon mellom hormoner som produseres av hypofysen og skjoldbruskkjertelen, noe som resulterer i hypotyreose, eller bremse av skjoldbrusk aktivitet.

Signs

Tegn på høye TSH nivåer indikerer hypotyreose kan inkludere treghet, vektøkning, forstoppelse, kalde hender og føtter, tørr hud og hukommelsestap.

Behandling

Syntetiske thyreoideahormoner brukes til å behandle høyt TSH når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av egne hormoner. Thyroid hormon behandling øker skjoldbrusk hormon nivåene i blodet og returnerer høye TSH nivåene til det normale.

betraktninger

Noen mennesker med høye TSH-nivåer fremdeles har normale nivåer av skjoldbruskkjertelhormoner i blodet. Denne tilstanden, kjent som subklinisk hypotyreose, fører ofte til hypotyreose.

Related Posts