Hva er forskjellen mellom energidrikker og sportsdrikker?

Hva er forskjellen mellom energidrikker og sportsdrikker?


Du har sikkert sett de annonsørene: Kraft drinker lover å hjelpe deg å hoppe høyere, fokusere bedre, holde seg våken lenger, og de ​​kan også gi deg vinger å fly. "Strøm drikker" er et vidt begrep som beskriver noe drikke som tilbyr å øke ytelsen. Energidrikker og sportsdrikker er de to hovedtyper av energidrikker.

Energy drikke ingredienser

Energidrikker er lastet med koffein, og kan omfatte taurin, riboflavin, pyridoksin, nikotinamid, andre B-vitaminer, og ulike urte derivater. Energidrikker kan inneholde så mye som 500 mg koffein, advarer en 2009 "Drug and Alcohol Dependence" tidsskrift "Koffeinholdige energidrikker - et økende problem" av Chad J. Reissig, Eric C. Sil og Roland R. Griffiths. The National Health service sier at energidrikker er generelt høy i sukker, samt koffein, og kan bidra til vektøkning.

Sport drikke ingredienser

De fleste sportsdrikker omfatter en blanding av elektrolytter, inkludert natrium, og karbohydrater som sukker sukrose, glukose, fruktose, og galaktose. Sportsdrikker kan også inneholde maltodextrin, et kompleks karbohydrat.

Anbefalt mengde

Det gamle ordtaket, "alt med måte" gjelder for energidrikker og sportsdrikker. Dr. Edward R. Laskowski, et Mayo Clinic fysikalsk medisin og rehabilitering spesialist, sier en og annen energi drikk er trygt for folk flest. Men Reissig og kolleger påpeker at energidrikker kan ikke være trygt for barn yngre enn 12 år Selv om sportsdrikke er generelt trygt, KidsHealth.org og MayoClinic.com anbefale dem bare når du deltar i en utholdenhetssport for mer enn 60 minutter. NHS sier at sportsdrikke er sammenlignbare med brus, og for sports andre enn utholdenhet racing aktiviteter, er vann et bedre valg.

fordeler

Energidrikker ofte lover å gi deg en mental og fysisk styrke, samtidig som du ned i vekt, men få av disse påstandene er begrunnet, siterer Reissig og kolleger. På den annen side, kan sportsdrikke øke dine sportslige prestasjoner fordi de kan holde deg hydrert, påfyll deg med natrium, karbohydrater og elektrolytter. En artikkel i "Journal of the International Society of Sports Nutrition" 2008 fant at protein-baserte sportsdrikke forbedret en utøveren ytelse mer enn sportsdrikker som bare inneholdt karbohydrater.

Bivirkninger

Vanlig forbruk av energidrikker kan føre til koffein toksisitet, advarer Reissig og kolleger. Kjennetegn på koffein toksisitet inkluderer nervøsitet, angst, rastløshet, søvnløshet, magesyke, skjelvinger, kramper, hjerteinfarkt, maniske episoder og plutselig hjertedød. Energidrikker kan forårsake hodepine, konsentrasjonsvansker og hyppig vannlating. Fordi energidrikker kan øke blodtrykket, kan de være skadelige for mennesker med hypertensjon. Energidrikker og sportsdrikker er fylt med sukker, noe som kan bidra til vektøkning og tannråte.

Related Posts