Hva er levetiden for en Weeping Willow?

Hva er levetiden for en Weeping Willow?


Den gråtende piletre (botaniske navn, Salix babylonica) er verdsatt som en grasiøs prøven plante. Sett willow av på egen hånd --- det har en spredning på opptil 50 fot og en vidtrekkende rotsystem --- og beundre treets gråtende vane, sine lange, smale, lysegrønne blader presentere en skimrende baldakin følgende til bakken fra en høyde på 50 fot. Hvis du har en stor nok eiendom til å romme den gråtende piletre og vil at det skal være en permanent landskapselement, men mener at det er relativt kortvarig.

Rask vekst - kort levetid

Den gråtende selje vokser veldig fort --- opp til 10 fot per år, til den når en høyde på opp til 50 fot. På grunn av denne raske veksten, har treet en relativt kort levetid: 20 til 30 år, ifølge University of Tennessee Agricultural Extension Service. For å sikre at selje lever så lenge som mulig, gi den en gunstig beliggenhet og dekke grunnleggende pleie og vedlikeholdsbehov. (Ikke bekymre deg --- den gråtende piletre er ikke veldig masete.)

Nettstedet for optimal vekst

Native til Kina, er den gråtende piletre egnet til USDA hardførhet soner 4 til 9, selv om det kan tolerere sone 10 hvis gitt tilstrekkelig vann. Noen hybrider er egnet til sone 2 og 3. Det krever full sol og rikelig vann. De beste stedene er på bredden av en bekk, innsjø eller tjern. Gi det god plass og ikke plante det i nærheten av underjordisk vann eller kloakk rør eller tanker: sine røtter vil strekke seg langt på leting etter vann. Den gråtende piletre tilpasser seg de fleste jordtyper, i pH-områder 4,5 til 7,5. Men pass på at jorda er godt drenert.

Fremme helse og Vigor

Plante gråtende piletre minst seks uker før den første frosten. Ifølge EF Gilman og DG Watson ved University of Florida, krever tre innledende beskjæring og opplæring for å utvikle strukturelle styrke. Utvikling av "en sterk, sentral trunk med avdelings crotches så bredt som mulig" tellere treets kronisk problem av sprø tre. Gjødsling moderat for å fremme god vekst. En sterk, sprek treet er mindre utsatt for sopp- og bakteriesykdommer, men unngå overgjødsling. Hold treet nettstedet klar av ugress og rake vekk løv, kvister og greiner. I sommertørkeperioder, gi vann.

Se for Disease

Flere soppsykdommer kan føre til nedgang, defoliation eller død av en gråtende piletre. Willow sykdom på planter er en kombinasjon av to soppsykdommer - svart forderve, som vises som grå eller browish nedsunket område, og selje skabb, noe som fører til svart eller brunlig flekker på bladene. Infiserte trær mister blader, kvister og greiner. Sjekk sykdommen ved beskjæring ut infiserte grener. Rake opp og kast infiserte blader. Howver, bør treet i bagasjerommet blir girdled av canker, treet vil dø. Root råte er en sopp sykdom som kan plage rotsystemet og føre til døden. Det beste forebyggende er god drenering - sørg for at jorden ikke er komprimert. Alvorlig rust, også forårsaket av sopp, kan føre defoliation. Anvendelsen av et soppmiddel på våren kan bidra til å kontrollere rust. Du bør rake bort og kast eventuelle rust-infiserte blader. Crown galle er en bakteriesykdom som forårsaker galls - eller swolen områder - på roten krone nær jord linje. I noen tilfeller kan du klippe galle ut - men gjør det på en tørr sesong og være sikker på å unngå å kutte i friskt vev. Skulle galls hofteholder trestammen, vil treet dø. Fjern den infiserte treet og unngå gjenplanting på dette området i minst 2 år.

Forplante for Extended Lineage

Mens det er en grense for hvor lenge du eller din familie kan holde en bestemt gråtende piletre blomstrende på eiendommen din, kan du forlenge treets avstamning, så å si, gjennom forplantning. Forplante av borekaks; frø er ekstremt vanskelig og treg. Ta grener, eller "brytere", fra treet om våren og plassere dem i et kar med vann. Fylle vann med jevne mellomrom for å holde den frisk. Plante stiklinger i høst.

Related Posts