Hvordan identifisere kjennetegn ved personligheterDe Femfaktormodellen er hva psykologer mener er de fem grunnleggende dimensjoner av en persons personlighet. Disse egenskapene er: åpen, pliktoppfyllende, utadvendt, behagelig og nevrotisk. Disse personlighetstrekk er sagt å påvirke våre liv på mange måter, fra hobbyer vi forfølge våre karrierer. Mange jobber nå krever sine søkere til å ta en fysiologisk test, kjent som McQuaig undersøkelsen, som avgjør om potensiell arbeidstaker har rett personlighetstrekk som passer til jobben. Disse personlighetstrekk kan bestemmes hjemme, men ved å svare på noen enkle spørsmål.

Bruksanvisning

Determine if you posses characteristics of an open personality. 1 Finn ut om du besitter egenskapene til en åpen personlighet. Dette inkluderer en nysgjerrig natur og et behov for eventyr. Personer som har "Open" personlighetstrekk har en forkjærlighet for uvanlige ideer og kunst. De foretrekker å tilbringe tid alene reflektere over ideer eller forfølge hobbyer som krever en livlig fantasi, for eksempel skriving eller tegning. Åpne personligheter pleier også å være altfor sensitiv eller følelsesmessig. De utmerker seg i jobber som gir dem kreativ frihet, for eksempel forfatter eller musiker.

Determine if you posses the characteristics of a conscientious personality. 2 Finn ut om du besitter egenskapene til en samvittighetsfull personlighet. Dette inkluderer sterke ambisjoner og selvdisiplin. De som har "Samvittighets" personlighetstrekk foretrekker planlagte hendelser og hater overraskelser. De er sjelden impulsive og finne kontroll ved å stikke til en streng tidsplan. Dette kan føre til obsessiv oppførsel på grunn av behovet for å være perfekt. Samvittighets personligheter utmerke seg i jobber som krever perfeksjonisme.

Determine if you posses the characteristics of an extrovert personality. 3 Finn ut om du besitter egenskapene til en utadvendt personlighet. Dette inkluderer å være veldig utadvendt og energisk. De som har den utadvendte personlighet egenskap kjærlighet sosialt samvær og er livet av noen part. De elsker oppmerksomhet og vil gjerne nærme seg fremmede og begynner å snakke. Ekstroverte personligheter vil gå ut når det er mulig og oppsøke spenning, for eksempel riding berg og dalbaner eller gå fallskjermhopping. Ekstroverte personligheter har problemer med å nå mål på grunn av deres problemer med å fokusere. De utmerker seg ved raske jobber med spenning, for eksempel beredskapsarbeider eller livvakter.

Determine if you posses the characteristics of an agreeable personality. 4 Finn ut om du besitter egenskapene til en behagelig personlighet. Dette inkluderer å være genuint interessert i andres liv og problemer. De som har "Behagelig" personlighet bærer sitt hjerte på ermet og sympatiserer mer med andre. De har et sterkt behov for å bli akseptert, men vil sjelden stå opp for seg selv hvis det er nødvendig, å tro at andre er ærlig og troverdig, selv om de ikke er. Behagelige personligheter vil aldri rocke båten hvis de kan hjelpe den. De er gode på jobber som krever medfølende og forståelse, for eksempel sosionom eller veterinær.

Determine if you posses the characteristics of a neurotic personality. 5 Finn ut om du besitter egenskapene til en nevrotisk personlighet. Dette er den sjeldneste personlighet av alle. De som er nevrotiske er nervøse og på kanten mesteparten av tiden. De reagerer sterkt på ubehagelige følelser som sinne eller depresjon. De som har "Nevrotisk" personlighet bruke sin tid på å bekymre liv og bli stresset enkelt. De er utsatt for psykiske problemer, for eksempel bipolar lidelse og depresjon. Nevrotiske personligheter sliter med jobb og tjene betydelig lavere lønn enn de fire andre personligheter.

Related Posts