Lignelsen om såmannen Aktiviteter

Lignelsen om såmannen Aktiviteter


En favoritt historie i den kristne tradisjonen, er Jesu lignelse om såmannen funnet i synoptiske evangeliene Matteus, Markus og Lukas; det minner lytteren som en såmann sæd vil mislykkes i å slå rot før det faller på god jord. Som alle lignelser, lærer historien en leksjon, og denne leksjonen kan ofte bli bedre kommunisert til ungdommer gjennom aktiviteter og spill.

ring Toss

Tape strengen av en ballong til gulvet og fest pakker med frø og et skrift sitat til strengen. Har barna prøve å kaste en bøyle over toppen av den flytende ballong å vinne frø og sitatet. Spillet vil bli barn begeistret om å vinne en belønning på kunnskap.

Fun Økologi

Sett opp binger som inneholder stein, jord og frø, henholdsvis. La barn leke med materialene i lommene mens du snakker om mirakel vekst og hva plantene trenger. Forklar dem at livet bare blomstrer under visse betingelser. Overvåke hvert barn i å plante et frø i god jord. Relatere hands0on aktiviteten til den bibelske passasjen diskutere Lignelsen om såmannen.

Se en video Story

Noen barn kan reagere bedre på en animert video historie. Som med mange andre av Bibelens mest kjente lignelser, er det flere video versjoner av Lignelsen om såmannen er tilgjengelig for instruksjon og nytelse. En Lignelsen om såmannen video er inkludert i den animerte Bibelen serien, som er gratis tilgjengelig på YouTube.

Skjerm og Diskusjon

Lag en utstilling av ulike frukter med sine tilsvarende frø ved siden av dem. Spør barna hvordan noe så stort og nærende kan komme fra bare et lite frø. Oppfordre barna til å spise frukt for ekstra deltakelse og glede av aktiviteten.

Related Posts