Negative effekter av konserveringsmidler

Negative effekter av konserveringsmidler


Konserveringsmidler har tillatt oss å holde maten uten å bli skadet av giftstoffer skapt av svinn. Konserverings salt var så viktig for romerne at soldater fikk en salt kvote som betaling, og det latinske navnet, Salis, er grunnlaget for ordet lønn. Likevel kan enkelte konserveringsmidler forårsake skade, og å vite hvilke som skal begrense eller unngå kan hjelpe deg å unngå potensielle negative helseeffekter.

sulfitter

Sulfitter brukes til å bevare Aker seafoods, oster, vin og mat som inneholder frukt eller grønnsaker. Vanlige sulfitter omfatter kaliumbisulfitt, kalium-metabisulfitt, natriumbisulfitt, natriummetabisulfitt, natriumsulfitt og svoveldioksyd. Kjemikaliene kan bremse bakterievekst og tillate behandlet frukt for å opprettholde optimal farge. Sulfitt allergi påvirke om lag fem prosent av astmatikere, og disponerte personer kan lide et astmaanfall hvis de utsettes for sulfitter på lave nivåer av konsentrasjon. På grunn av denne risikoen, US Food & Drug Administration (FDA) krever at matvarer med høyere konsentrasjoner enn 10 deler per million (ppm) skal merkes. Du rådes til å unngå matvarer som inneholder mer enn 50 ppm hvis du tidligere har opplevd en negativ reaksjon på sulfitt.

nitrater

Natriumnitrat brukes til å bevare og vedlikeholde fargen i fisk og kjøtt som er røkt eller hermetisert. Dette kjemisk reagerer med magesyre for å produsere nitrosaminer, som har vært knyttet til kreft hos forsøksdyr. The United States Department of Agriculture (USDA) forbyr nitrater fra å bli brukt i barnemat på grunn av denne risikoen, og Dr. Christine Gerbstadt fra American Dietetic Association oppført natriumnitrat som tilsetning for å unngå. I tillegg, ifølge en studie ledet av Suzanne M de la Monte av Rhode Island Hospital Institutt for nevropatologi, nitrosamin kan også bidra til skadelige effekter produsert av type 2 diabetes og Alzheimers sykdom.

diacetyl

Mens de fleste av mulig risiko for tilsetningsstoffer er direkte knyttet til forbruk, kan konserveringsmidler også forårsake skade ved innånding. Diacetyl er en syntetisk versjon av en av de kjemikalier som gir smør dens smak, og tilsettes til oster og mikrobølge popcorn. Innånding kan resultere i en tilstand som kalles lunge bronkiolitis obliterans, som også er kjent som popcorn lunge. Tilstanden er oftest funnet i arbeidere som behandler mikrobølgeovn popcorn, og i kokker som bruker smør spray i restauranter. Men i 2007 ble Wayne Watson diagnostisert med sykdommen, etter å ha spist to poser med mikrobølgeovn popcorn en natt i flere år. ConAgra, et selskap som gjør flere populære merkene av popcorn, sluttet å bruke diacetyl som svar på bekymringer som utgjøres av ansatte.

Related Posts