Phantom graviditet hos hunder

Phantom graviditet hos hunder


Noen kvinnelige hunder som ikke er kastrert har det som kalles en fantom graviditet. Det kan være stressende for eieren fordi hunden kan vises gravid med hovne brystvorter og hekkeatferd.

Egenskaper

Fantom svangerskap, som ofte refereres til som falske svangerskap, forekommer som et resultat av hormonelle endringer som en kvinnelig hund går gjennom etter at hun er i brunst. Når en hund opplever dette, vil hun faktisk fysisk reagere som om hun var gravid, og begynne å forberede seg for sine valper. (Se referanse 1.)

symptomer

Hoven mage, amming, mors oppførsel, fuglefjell og samle leker som om de var hennes valper er alle vanlige symptomer på en fantom graviditet. (Se referanse 1.)

Behandling

I milde tilfeller vil hunden slutte mors oppførsel i løpet av få uker. I mer alvorlige tilfeller hvor det dog er faktisk produserer melk, kan et hormon som gis til hunden for å stanse amming. (Se Resource 1.)

betraktninger

Hvis du ikke har planer om avl hunden din, å ha henne sterilisert vil hindre phantom svangerskap. Spaying hjelper også forebyggende bestemte typer reproduktiv kreft hos hunder. (Se referanse 1)

Advarsel

Hvis du merker at hunden din produserer melk, er det viktig å holde henne fra slikker brystvortene hennes fordi denne aktiviteten vil produsere mer melk. En Elizabethan krage kan brukes for å hindre henne i å slikke. Spaying en hund under en fantom graviditet vil ikke ende tilstanden. (Se Resource 1.)

Related Posts