Symptomer på perimenopause på 47

Symptomer på perimenopause på 47


Menopause symptomer oppstår under perimenopausal fase når østrogennivået er drastisk redusert. Denne fasen begynner vanligvis i 2 til 10 år før til å nå overgangsalderen, som markerer tiden da en kvinners fruktbarhet er over. Gjennomsnittsalderen for menopause å skje er 51. På 47, er du på en gjennomsnittlig alder for å være i perimneopausal fasen og har menopausale symptomer.

Vaginal og bekken Muscle Issues

I løpet av de perimenopausal årene, som du kanskje har begynt i en alder av 47, vaginal vev og urinrøret begynner å tørke og tynn, muligens gjør samleie smertefullt. Det øker også risikoen for vaginitt, blærekatarr, og urinveisinfeksjoner. En annen mindre hyggelig symptom er bekkenbunnsmuskulaturen bli svært avslappet og kan føre til inkontinens samt tillate urinrør, livmor, blære eller rektum for å komme inn i skjeden.

hetetokter

The University of Chicago Medical Center sier at hetetokter er det vanligste symptomet med over 75 prosent av kvinnene opplever dem. Hetetokter er plutselige økninger i kroppstemperatur som vanligvis er kort og kan være ledsaget av svimmelhet, hjertebank og hodepine. Hvis perimenopause resultater i å ha hetetokter i løpet av natten, er de vanligvis kalles nattesvette. Disse blinker normalt vare i mindre enn to år, og begynne før den siste perioden. Intensiteten og hyppigheten av nattesvette synes å være direkte relatert til den synkende mengden østrogen som produseres av kroppen din og kan variere sterkt fra hver person.

Humørsvingninger

Ifølge University of Maryland Medical Center, er en vanlig symptom endringer i humøret, spesielt til depresjon, spenninger og irritabilitet. Noen endringer kan skyldes mangel på god søvn på grunn av nattesvette. The University of Michigan Depresjon Senter beskriver overgangsalder og perimenopause depresjon symptomer som de som varer i mer enn to uker med en redusert ønske om å gjøre aktiviteter du vanligvis liker, redusert appetitt og tretthet. De sier også at depresjon er mest sannsynlig skje i perimenopause årene, inkludert alder 47.

andre symptomer

The New York Presbyterian Hospital sier at andre symptomer kan oppstå under perimenopause inkluderer en endring i seksuell lyst, konsentrasjonsvansker og leddsmerter, samt en økt trang til å urinere. Selv om, på 47, er du i en alder hvor disse symptomene vil være normale tegn på perimenopause, de er også symptomer på andre mulige lidelser, og du bør snakke med legen din for å bekrefte diagnosen.

Related Posts